Space in Flanders

Geïnteresseerd in wat Vlaanderen te bieden heeft in de ruimtevaartindustrie? 🚀🪐 Wij nodigen speciale gast prof. Vandepitte, ruimtevaartbedrijven Redwire en Arcsec, het Aether-studententeam en onderzoekers van de LMSD – STAR-onderzoeksgroep aan de KU Leuven om inzicht te geven in hun werk. 🧑‍🚀 Ook de mogelijkheden voor studenten worden besproken. Bezoek ons daarna op de gratis receptie! 🍾Volg de link om je aan te melden: https://forms.gle/312txKTGhbae9TpU8

Het evenement vindt plaats op 25 maart, van 19u tot 21u in auditorium K 00.06 en zal in het Engels plaatsvinden. 

Bedrijfsbezoek TUI


Volgend semester op 29 februari brengt EUROAVIA Leuven een bezoek aan de engineering- en onderhoudsfaciliteit van TUI in Zaventem. Als er nog plaatsen vrij zijn, krijgen niet-leden de kans om zich volgend semester te registreren.

Lezing Moon Missions


Na 50 jaar wordt onze buur, de maan, opnieuw een populaire bestemming voor ruimtemissies. Met de Artemis missies zal de maan opnieuw bezocht worden. Ook India en Rusland hebben met Chandrayaan 3 en Luna 25 hun vizier op het hemellichaam gericht.

We nodigden Koen Geukens uit om een voordracht te geven over de laatste missies. Als Werkgroepleider Ruimtevaart bij de Vereniging Voor Sterrenkunde is hij goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de ruimtevaart.

Achteraf voorzien we een gratis receptie waar de aanwezigen kunnen napraten over de lezing.

Wanneer? Maandag 20 november. Deuren 20u, start 20u30
Waar? Maria Theresiacollege aula 01.03, Sint-Michielsstraat 6

De lezing is in het Nederlands


Take Off Quiz

Hoe sterk is uw kennis van lucht- en ruimtevaart? Kom jezelf testen op onze quiz in een team van 3, 4 of 5 personen! Traditiegetrouw voorziet EUROAVIA Leuven per team een gratis pizza en drankje tegen een schappelijke prijs.

Op dit take off event presenteren wij tevens de kalender voor 2023 en geven wij inzicht in onze vereniging.

Waar: Alma Quadrivium
Wanneer: woensdag 11 oktober: deuren 20u, start 20u30

De quiz is in het Nederlands

Neem deel

Veiligheidsaspecten van elektrische vliegtuigen

In samenwerking met IE-net organiseren we een lezing over de veiligheidsaspecten van elektrische vliegtuigen. Leden van EUROAVIA krijgen een kortingscode om gratis te kunnen volgen. 


Waar: Aula Tweede Hoofdwet

Wanneer: 10 oktober om 20u

De lezing is in het Nederlands

Registreer

Initiatie zweefvliegen


Voor onze leden bieden we alvast een eerste activiteit aan. In samenwerking met LUAC organiseren we een initiatie zweefvliegen in Zwartberg, Genk. Deze activiteit gaat door op zaterdag 7 oktober met een reservedatum op 14e oktober in geval van ongunstig weer. De prijs voor deelname bedraagt €40.

Inschrijven kan via dit formulier: https://forms.gle/Gqr257x1SnzetoEE9

Nieuwe website

2023-2024 is een nieuwe start voor EUROAVIA Leuven.
Met het nieuwe bestuur besloten we onze website een makeover te geven.