Lezing Moon Missions


Na 50 jaar wordt onze buur, de maan, opnieuw een populaire bestemming voor ruimtemissies. Met de Artemis missies zal de maan opnieuw bezocht worden. Ook India en Rusland hebben met Chandrayaan 3 en Luna 25 hun vizier op het hemellichaam gericht.

We nodigden Koen Geukens uit om een voordracht te geven over de laatste missies. Als Werkgroepleider Ruimtevaart bij de Vereniging Voor Sterrenkunde is hij goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de ruimtevaart.

Achteraf voorzien we een gratis receptie waar de aanwezigen kunnen napraten over de lezing.

Wanneer? Maandag 20 november. Deuren 20u, start 20u30
Waar? Maria Theresiacollege aula 01.03, Sint-Michielsstraat 6

De lezing is in het Nederlands


Take Off Quiz

Hoe sterk is uw kennis van lucht- en ruimtevaart? Kom jezelf testen op onze quiz in een team van 3, 4 of 5 personen! Traditiegetrouw voorziet EUROAVIA Leuven per team een gratis pizza en drankje tegen een schappelijke prijs.

Op dit take off event presenteren wij tevens de kalender voor 2023 en geven wij inzicht in onze vereniging.

Waar: Alma Quadrivium
Wanneer: woensdag 11 oktober: deuren 20u, start 20u30

De quiz is in het Nederlands

Neem deel

Veiligheidsaspecten van elektrische vliegtuigen

In samenwerking met IE-net organiseren we een lezing over de veiligheidsaspecten van elektrische vliegtuigen. Leden van EUROAVIA krijgen een kortingscode om gratis te kunnen volgen. 


Waar: Aula Tweede Hoofdwet

Wanneer: 10 oktober om 20u

De lezing is in het Nederlands

Registreer

Initiatie zweefvliegen


Voor onze leden bieden we alvast een eerste activiteit aan. In samenwerking met LUAC organiseren we een initiatie zweefvliegen in Zwartberg, Genk. Deze activiteit gaat door op zaterdag 7 oktober met een reservedatum op 14e oktober in geval van ongunstig weer. De prijs voor deelname bedraagt €40.

Inschrijven kan via dit formulier: https://forms.gle/Gqr257x1SnzetoEE9

Nieuwe website

2023-2024 is een nieuwe start voor EUROAVIA Leuven.
Met het nieuwe bestuur besloten we onze website een makeover te geven. De werkzaamheden hiervoor zijn nog lopende, waardoor enkele pagina's nog geen inhoud zullen bevatten